Spoorhaag/Achterom Viveste

Viveste

Het Project

In de twee leegstaande kantoortorens gaan we met Viveste 50 betaalbare appartementen voor starters realiseren. Vooral om wat te doen aan de grote behoefte aan betaalbare woonruimte onder deze doelgroep.

Details

Datum:

Opdrachtgever:

Specialisaties:

Specialisaties:

Omschrijving
Met het binnen halen, binnen een door Viveste uitgeschreven tender, van deze transformatie opgave in het centrum Houten zijn we, met het team van ketenpartners (Plegt-Vos, Lomans, Logus en van Ginneken Architecten), namens Plegt-Vos, in opdracht van Viveste, aan de slag met de voorbereiding voor het ombouwen van twee kantoortorens aan de Spoorhaag en het Achterom. In de twee leegstaande kantoortorens gaan we met Viveste 50 betaalbare appartementen voor starters realiseren. Vooral om wat te doen aan de grote behoefte aan betaalbare woonruimte onder deze doelgroep. Maar ook om het overschot aan leegstaande kantoren terug te dringen en de uitstraling voor de omgeving te verbeteren.

De appartementen in één van de torentjes worden verhuurd aan Lister. Deze organisatie begeleidt jongeren met een psychiatrische beperking. Ook het kantoor van Lister krijgt hierin een plek.

Appartementen:

– tweekamerappartementen en studio’s (voor maximaal 2 pers.)
– oppervlakte van 40 tot 45 m2
– huurprijs: tussen € 500 en € 550 per maand
– doelgroep: starters tot 30 jaar

Zie voor meer informatie: www.viveste.nl/onze-projecten/bouwprojecten/spoorhaagachterom/ en www.facebook.com/SpoorhaagAchterom

Plaats
Houten