Lucent Hilversum

Lucent

Project Description

Vaspro is gevraagd om met de beschikbare bagage t.a.v. het herbestemmen van leegstaand vastgoed een team samen te stellen en binnen 4 weken een uitgewerkte studie te presenteren.

Details

Date:

Client:

Skills:

Category:

Omschrijving
Parallel aan een lopende studie naar nieuwbouwontwikkelingen op het Lucent terrein te Hilversum heeft de Alliantie Ontwikkeling het lef getoond om tevens een opdracht uit te zetten naar de transformatie van de bestaande gebouwen. “Lef vereist – experiment verzekerd” en “slopen kan altijd nog”.

Vaspro is gevraagd om met de beschikbare bagage t.a.v. het herbestemmen van leegstaand vastgoed een team samen te stellen en binnen 4 weken een uitgewerkte studie te presenteren. Wat, met bekende teamspelers, als Plegt-Vos, Mobius Consult en Studioninedots, in nauwe samenwerking met de Alliantie, goed is gelukt. Een prachtig alternatief op sloop – nieuwbouw op een unieke wijze vorm gegeven door het architectenbureau Studioninedots, met een uitstekend resultaat qua technische als financieel resultaat en mooi in te passen in de stedenbouwkundige setting van dit deel van Hilversum.

Het hoe nu verder met gebouw(en) en gebied is aan de Alliantie. Met, wie weet, wel een hybride vorm van sloop-nieuwbouw en transformatie van een deel van de bestaande gebouwen.

Plaats
Hilversum