Nachtopvang in zelfbeheer (NoiZ)

Project Description

In opdracht van de gemeente Utrecht en de Tussenvoorziening werken we aan de transformatie van de NoiZ. Van nachtopvang naar 24 uursopvang met het maken van een ontwerp voor de verbouwing van het bestaande gebouw naar een invulling met 30 zelfstandige kamers, gemeenschappelijke voorzieningen en 3 slaapzalen met totaal 15 bedden. 

Details

Date:

Client:

Skills:

Category:

Omschrijving:

De Noiz is gevestigd aan de Keulse Kade te Utrecht.

De voorziening wordt beheerd door de Stichting de Tussenvoorziening. Tot de doelgroep van de voorziening behoren dak- en thuislozen die een beroep op zorg kunnen doen in de zorgregio Utrecht. Het is een nachtopvang in zelfbeheer, die wordt beheerd door voornamelijk mensen die zelf dakloos zijn geweest en dus begrijpen hoe het is om dakloos te zijn.

In het nieuwe stedelijke beleid voor de dak en thuislozen heeft de gemeente besloten dat de nachtopvang voorzieningen omgezet gaan worden naar 24 uursopvang.
Ook de NoiZ moet er aan geloven.

In opdracht van de gemeente Utrecht en de Tussenvoorziening, met steun van maatschappelijk ontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp, zijn we aan de slag gegaan met een haalbaarheidsstudie naar de transformatie van de NoiZ. Naar een invulling in het bestaande gebouw van 30 zelfstandige kamers, gemeenschappelijke voorzieningen en 3 slaapzalen met totaal 15 bedden.

Met succes, want, met het projectteam, bestaande uit Van Ginneken Architecten, Vaspro Bouwmanagement BV, Geelhoed Engineering, De Installatieadviseur en Aacon, is er, samen met de Tussenvoorziening en de gemeente Utrecht, hart gewerkt aan de stukken bij de aanvraag voor de benodigde vergunningen en de bestekstukken benodigd voor de aanbesteding van de verbouwing.

Beoogde realisatie september 2019 – oktober 2020.

Plaats:
Utrecht