Plan Einstein Utrecht

Project Description

Een deel van het leegstaande kantoorgebouw zal, onder de regie van Vaspro, in samenwerking met Van Ginneken Architecten, tijdelijk worden getransformeerd door Plegt-Vos, naar woonruimten die beschikbaar komen voor jongeren uit de wijk Overvecht.

Details

Date:

Client:

Skills:

Category:

Omschrijving
In samenwerking met de gemeente Utrecht gaat Socius gedurende twee jaar jongeren huisvesten op de Einsteindreef.  Een deel van het leegstaande kantoorgebouw zal, onder de regie van Vaspro, in samenwerking met Van Ginneken Architecten, tijdelijk worden getransformeerd door Plegt-Vos, naar woonruimten die beschikbaar komen voor jongeren uit de wijk Overvecht die graag iets betekenen voor de buurt en de opvang van vluchtelingen. De jongeren dragen straks bij aan een prettige leefomgeving door het organiseren van activiteiten en simpelweg door een goede buur voor wijkbewoners en mensen in de opvang te zijn. Het gaat dan vooral om raakvlakken als samen met de buren koken, eten, muziek, sport en natuurlijk om gezelligheid.

De huisvesting van de Utrechtse jongeren door Socius aan de Einsteindreef maakt deel uit van een breed plan van de gemeente, samen met een aantal partners, om de opvang meerwaarde te geven aan de buurt. Dit plan is gericht op  de toekomstperspectieven van zowel jonge Overvechters als van de vluchtelingen. Zo gaat het Utrecht Centre for Entrepreneurship (Universiteit Utrecht) cursussen geven in internationaal ondernemerschap, verzorgt de Volksuniversiteit lessen zakelijk Engels en begeleidt Vluchtelingenwerk asielzoekers en vrijwilligers die activiteiten rondom de opvang  willen ondernemen. De Social Impact Factory koppelt Utrechtse ondernemers aan deze cursisten internationaal ondernemerschap. Al deze activiteiten staan ook open voor de wijkbewoners.

 Zie ook: www.plan-einstein.nl

Plaats
Utrecht