Tuindorp Oost Utrecht

Project Description

Tuindorp Oost is het tweede project dat valt onder de vleugels van het initiatief U, JIJ & WIJ, waar jong en oud samen onder één dak woont.

Details

Date:

Client:

Skills:

Category:

Omschrijving
Tuindorp Oost is het tweede project dat valt onder de vleugels van het initiatief U, JIJ & WIJ, waar jong en oud samen onder één dak woont. Het is een woon-zorgcomplex van Careyn, aan de Winklerlaan 365, dat het momenteel zwaar te verduren heeft vanwege de ontwikkelingen in de zorg. Daarom is zorgpartij en pandeigenaar Careyn bezig met de herontwikkeling van deze locatie, maar tot het moment van ingebruikname van het nieuwe pand is er een opnamestop en neemt het aantal lege appartementen toe. Van de 128 appartementen stonden er ruim 40 leeg. Geen wenselijke situatie voor de huidige bewoners! Om de levendigheid en prettige sfeer in het pand weer te verhogen, is Socius erbij gevraagd.

Careyn en Socius hebben elkaar gevonden en zijn ervan overtuigd dat we hiermee een groot maatschappelijk vraagstuk op een mooie manier kunnen invullen: behoud van levendigheid en veiligheid, het bieden van huisvesting aan jongeren en daarnaast een mooie integratie van jong en oud die samen wonen (wonen zoals dat in de wijk hoort te zijn).

Het beste van jong en oud onder één dak!!

Met de aanpak, de nodige verbouwingen, het verkrijgen van de nodige vergunningen en de procesbegeleiding heeft Vaspro in belangrijke mate bij kunnen dragen aan dit unieke project. Door middel van goede afstemming en communicatie zorgen alle betrokkenen, ook hier, voor een goede dynamiek tussen jong en oud.

Plaats
Utrecht